‘Koninklijke Otolift Trapliften is internationaal actief als ontwikkelaar, producent & installateur van trapliften. Er is van maatwerk naar een modulair product overgestapt. Innovatie vinden we terug in alle fases van het bedrijfsproces. Naast product en procesinnovatie zet het bedrijf sterk in op organisatorische sociale innovatie.’ Met deze woorden omschreef juryvoorzitter Anita Van Gils de winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2019: Koninklijke Otolift Trapliften uit Bergambacht.
GSE uit Brummen en Vanmac uit Amersfoort eindigden als runners-up.

Dit MKB-metaalbedrijf heeft zich volgens de jury op excellente wijze onderscheiden. ‘Het bedrijf het ondernemend vermogen van de medewerkers in het bedrijf stimuleert, wat zorgt voor toegevoegde waarde naar klant & medewerker toe, maar ook voor een versterking van de concurrentiepositie en de continuïteit van het bedrijf. Otolift heeft een eigen ontwikkelafdeling die op maat eigen software heeft geschreven en ontwikkeld voor de procesbesturing. Het bedrijf heeft een diepe en indrukwekkende integratie van digitalisering. Hierbij heeft men een zeer goed doordachte implementatie van RFID en barcodering gerealiseerd als ook een aansturing van spuiterij (poedercoating) als ook procesbegeleiding en werkinstructie via Shop Floor Control’, aldus juryvoorzitter Van Gils,

De bekendmaking van de winnaar zorgde voor luid gejuich van het Otolift-personeel dat in grote getale was meegekomen met productie directeur Alex Ooms die de Metaalunie Award ontving uit handen van de juryvoorzitter. Metaalunievoorzitter Fried Kaanen overhandigde het winnende bedrijf een cheque ter waarde van € 5.000, -. De jury noemde alle drie genomineerde bedrijven, naast Koninklijke Otolift Trapliften ook Maarten Hummelen van GSE bv uit Brummen en Leo van Loen van Vanmac uit Amersfoort ‘alle drie aansprekende top smart-maakbedrijven’. Koninklijke Otolift Trapliften ontwikkelt, produceert, installeert en onderhoudt trapliften. Het bedrijf heeft een 100% modulaire traplift ontwikkeld op de dunste enkele rail ter wereld met gepatenteerde software in de liftstoel.
Runner-up GSE levert robuuste, slimme doseersystemen met bijbehorende software en diensten. Daarmee helpt het bedrijf, in 2006 ontstaan Uit Stork na een management buy-out, drukkers en hun inktleveranciers om verspillingen in de printworkflow tegen te gaan. De andere runner-up, Vanmac (handelsnaam Trilo),ontwikkelt en produceert machines voor het onderhoud aan landschappen en groene infrastructuren. Beide bedrijven hebben de afgelopen jaren veel geinvesteerd in de digitalisering van hun processen en producten.

Jury

De jury bestond uit Anita van Gils, lector Familiebedrijven Hogeschool Windesheim, Aukje Kuypers, Zakenvrouw 2018 en algemeen directeur van familiebedrijf Kuijpers, Martin van Zaalen, hoofdredacteur van Link Magazine, Arjan Ester, ceo van Aebi Schmidt en vorig jaar winnaar van de Smart Manufacturing Award en Paul d’Hond, projectleider Kamer van Koophandel Rotterdam.

De uitreiking van de Award vond plaats tijdens de tweede Avond van de Maakindustrie, in Jaarbeurs Utrecht. Deze avond vervult de behoefte van een gezamenlijke feestavond voor de gehele branche. Een belangrijk onderdeel van het programma was het uitreiken van de Maakindustrie Awards.

NRK Rethink Awards Duurzame producten

Zo zijn naast de Metaalunie Smart Manufacturing Award ook de NRK Rethink Awards Duurzame producten uitgereikt. Met de uitreiking van de verschillende awards werden de bedrijven uit de maakindustrie in de schijnwerpers gezet en lieten ze zien hoe innovatief, succesvol en belangrijk ze voor de industrie zijn. Dat maakte de Avond van de Maakindustrie ook een graadmeter voor de Nederlandse economie.

 

Trapliften nieuws

Prijs u gelukkig met een traplift van Comfortlift

Vindt u het ook zo lastig telkens hulp te moeten vragen om die trap op te geraken? Hapt u dan ook steevast naar adem als u eindelijk veilig boven bent? Wil u niettemin graag langer kunnen genieten van uw eigen huis?

Herwin moeiteloos uw vrijheid met een traplift van Comfortlift. Traplift leverancier die garant staat voor de beste prijs-kwaliteit. Wij installeren een uitgebreid gamma trapliften tegen scherpe prijzen, niet alleen in West-Vlaanderen, maar over gans België, ook voor huislift kiezen

Trapliften Strobbe

Onze trapliftsystemen kunnen hoogtes aan tot 20m.: meerdere verdiepingen zijn dus geen probleem. We laten u kiezen uit vrijwel alle types liftstoelen en verschillende uitvoeringen. De aandrijving gebeurt via batterijen.